Cursussen en workshops

Textielcursus voor kinderen vanaf 8 jaar
Werk je graag met stofjes en wil je meer leren over technieken en werkwijze? Er zijn wekelijks cursussen voor kinderen vanaf 8 jaar.
Textielworkshop voor kinderen vanaf 8 jaar
In een textielworkshop, bv voor een verjaardagsfeestje, maak je in een middag iets moois van textiel. Bv een t-shirt pimpen of een knuffel maken
Textielcursus voor volwassenen
In de textielcursus voor volwassenen geef je je eigen project vorm: kleding, patroontekenen, interieurtextiel, enz. De lessen zijn om de week.
Textielworkshop voor volwassenen. Workshops rond uiteenlopende onderwerpen en technieken kunnen in overleg worden gepland.

Meer info vind je hieronder. Of stuur je vragen via contact.

Textiel cursus voor kinderen vanaf 8 jaar

Meedoen met textiellessen kan al vanaf 8 jaar. Je leert je ideeën uit te voeren. Je maakt een tekening (ontwerp!) en we gaan ontdekken hoe je dit kunt uitvoeren. Er zijn heel veel materialen en gereedschappen waar je kosteloos gebruik van kunt maken. Het werken met textiel gaat zoveel verder dan werken met naald en draad. Je kunt stoffen bewerken met textielverf, verwerken met andere materialen, een stoel bekleden of pimpen of gebruiksvoorwerpen maken voor op je kamer.

Je leert dan ook op allerlei manieren met stofjes werken, met de naaimachine omgaan, tekenen van naaipatronen, digitale prints op textiel maken, haken, breien en nog veel meer. Je bedenkt altijd je eigen projecten.

De textiel lessen zijn iedere donderdag- en vrijdagmiddag
Op donderdag is er les van 16.15 tot 18.00 uur.

Op vrijdag begint de les om 14.15 tot 16.00 uur. De tweede les is van 16.15 tot 18.00 uur.   De laatste les is van 18.15 tot 20.00 uur. Deze les is vanaf 11 jaar.

De kosten per les zijn EUR 9,50 en per jaar €370,50, inclusief diverse materialen op voorraad die gebruikt kunnen worden.
Je kunt altijd gratis een oriëntatie les komen doen om te kijken of je het leuk vindt.

Textiel workshop voor kinderen

Een textiel workshop kan bv een leuk idee voor je verjaardag zijn. Je kunt van alles maken zoals een tas, kadootje, stoffen kaart, sieraden, wandkleed, knuffel, kussentje en zelfs een rokje of kleding pimpen. De groepsgrootte is minimaal 5 en maximaal 8 personen. In overleg kan er ook voor catering worden gezorgd. Een workshop duurt ongeveer 2,5 uur.

De prijs is 20,-euro pp.

Textiel cursus voor volwassenen

In deze cursus kun je allerlei mogelijke technieken leren voor het werken met textiel. Je kunt een eigen ontwerp uitvoeren, werken met patroonbladen, leren patroontekenen, gordijnen, kinderkleding of speelgoed maken. Je leert de patronen aan te passen op je maten en verschillende technieken voor het uitvoeren van je idee. Naaimachines en lockmachines zijn beschikbaar.

De lessen zijn om de week. De kosten zijn € 15,- per les van 2.5 uur.

Workshop patroontekenen voor volwassenen

Je leert een basispatroon op maat tekenen en hoe je van deze patronen verschillende modellen kunt maken.

  • Tekenen van een basis rokpatroon.
  • Tekenen van een basis broekpatroon.
  • Tekenen van een basis bloespatroon.

Vanuit de basispatronen kunnen alle mogelijke modellen gemaakt worden. Dit wordt uitvoerig besproken tijdens de workshop.

Een workshop kost € 20,- pp en kan gepland worden op afspraak. Deelname vanaf 4 personen.

Voor meer informatie kun je bellen naar 0641462070 of stuur een mail naar marielouisefransen@hotmail.com

Workshop met textiel.

In deze workshop is het mogelijk om een stoffen tas te maken, kleding te veranderen, batikken, knuffel maken enz. Je kunt ook zelf een suggestie hebben om met je vriendinnen of collega’s te maken.

Deze workshop duurt 3,5 uur en de kosten zijn € 45,- exclusief materialen. De groepsgrootte is maximaal 6 personen.