Cursussen en workshops

Textielcursus voor kinderen vanaf 7 jaar
Werk je graag met stofjes en wil je meer leren over technieken en werkwijze? Er zijn wekelijks cursussen voor kinderen vanaf 7 jaar.
Textielworkshop voor kinderen vanaf 7 jaar
In een textielworkshop, bv voor een verjaardagsfeestje, maak je in een middag iets moois van textiel. Bv een t-shirt pimpen of een knuffel maken
Textielcursus voor volwassenen
In de textielcursus voor volwassenen geef je je eigen project vorm: kleding, patroontekenen, interieurtextiel, enz. De lessen zijn om de week.
Textielworkshop voor volwassenen. Workshops rond uiteenlopende onderwerpen en technieken kunnen in overleg worden gepland.

Meer info vind je hieronder. Of stuur aanvullende vragen via contact.

Textiel cursus voor kinderen vanaf 7 jaar

Meedoen met textiellessen kan al vanaf 7 jaar. Je leert je ideeën uit te voeren. Je maakt een tekening (ontwerp!) en we gaan ontdekken hoe je dit kunt uitvoeren. Er zijn heel veel materialen en gereedschappen waar je kosteloos gebruik van kunt maken. Het werken met textiel gaat zoveel verder dan werken met naald en draad. Je kunt stoffen bewerken met textielverf, verwerken met andere materialen, een stoel bekleden of pimpen of gebruiksvoorwerpen maken voor op je kamer.

Je leert dan ook op allerlei manieren met stofjes werken, met de naaimachine omgaan, tekenen van naaipatronen, digitale prints op textiel maken, haken, breien en nog veel meer. Je bedenkt altijd je eigen projecten.

De textiel lessen zijn iedere donderdag- en vrijdagmiddag
Op donderdag kan iedereen vanaf 14.15 uur binnen lopen. We beginnen om 14.45 met de les en eindigen om 16.00 uur. Voor de tweede les is inloop mogelijk vanaf 16.00 uur, deze les is tot 17.45 uur. Op vrijdag begint de les om 16.15 tot 18.00 uur. De tweede les is van 18.15 tot 20.00 uur.  Deze les is vanaf 11 jaar.

De kosten per les zijn EUR 7.50 en per jaar €280,-, inclusief diverse materialen op voorraad die gebruikt kunnen worden.
Je kunt altijd gratis een oriëntatie les komen doen om te kijken of je het leuk vindt.

Textiel workshop voor kinderen

Een textiel workshop kan bv een leuk idee voor je verjaardag zijn. Je kunt van alles maken zoals een tas, kadootje, stoffen kaart, sieraden, wandkleed, knuffel, kussentje en zelfs een rokje of kleding pimpen. De groepsgrootte is maximaal 8 kinderen. In overleg kan er ook voor catering worden gezorgd. Een workshop duurt ongeveer 2 uur.

De prijs is 12,-euro pp.

Textiel cursus voor volwassenen

In deze cursus kun je allerlei mogelijke technieken leren voor het werken met textiel. Je kunt een eigen ontwerp uitvoeren, werken met patroonbladen, leren patroontekenen, gordijnen, kinderkleding of speelgoed maken. Je leert de patronen aan te passen op je maten en verschillende technieken voor het uitvoeren van je idee. Naaimachines en lockmachines zijn beschikbaar.

De lessen zijn om de week. De kosten zijn € 12,- per les van 2.5 uur.

Workshop patroontekenen voor volwassenen

Je leert een basispatroon tekenen op je eigen maten en hoe je dit kunt omzetten naar een eigen ontwerp.

Een workshop kost € 15,- pp en kan gepland worden op afspraak.